Ga naar de inhoud

Ben jij wakker?

  ben je wakker

  Veel mensen leven niet bewust, zij laten hun leven door anderen en omstandigheden bepalen. Als ik vraag: ‘Hoe is het met jou?’, geven ze een antwoord als: ’Best, goed’ of ‘Gewoon, z’n gangetje’. Vaak worden dit soort antwoorden ook nog eens zonder veel energie gegeven. Bij zo’n antwoord kun je je afvragen of men zich wel bewust is van wat je eigenlijk zegt en hoe je het zegt? Hoe bewust leef je dan eigenlijk?! Of word je geleefd?

  Wees eerlijk! Wie ben je echt en wie wil je zijn? Een goede manier om eerlijk tegen jezelf te zijn is als volgt: wanneer je jezelf afvraagt wat te doen in een situatie, vervang dan jezelf in de situatie door degene van wie je het meest houdt. Denk bijvoorbeeld aan jouw kind of aan wie dan ook die voor jou het meest betekent. Verplaats diegene in jouw situatie. Wat zou jij deze dierbare persoon in die situatie adviseren? Dat is hét advies dat je in feite aan jezelf dient te geven…

  Je kunt nu stoppen of verder lezen en alles laten zoals het was. Hoe groot zal dan de kans zijn dat er ooit iets ten goede verandert in jouw leven? Je kunt ook verder lezen en er hier en nu al iets aan doen. Of heb je er nu geen tijd voor en komt het ‘later’ allemaal wel (eens)? Er is nooit een ideaal moment, iedereen heeft het nu eenmaal altijd druk. Hoever ben jij van jezelf weg als je geeneens tijd voor jezelf hebt? Snap je dat dit de belangrijkste reden is wanneer je het gevoel hebt dat je geleefd wordt? Van uitstel komt afstel, ‘morgen’ is onzeker. Concreet heb je alleen NU, benut dit moment voluit! Word wakker!

  Zou je nu de thermometer in jouw leven willen steken om te kijken hoe wakker jij bent? Kun je eerlijk zijn tegen jezelf? Ja? Schrijf dan voor jezelf op welke dingen jij het allerliefste doet. Wat vind je echt heel leuk of heel fijn om te doen? Waar word je blij van? Schrijf er 5 op.

  Kijk nu naar de afgelopen 3 weken in jouw agenda en schrijf achter de activiteiten die je zojuist hebt opschreven hoeveel uren je daar de afgelopen 3 weken aan besteed hebt. Hoeveel uren van de week heb je daadwerkelijk gedaan wat je echt heel leuk of fijn vindt?

  Schrijf nu op welke dingen je liever niet doet. Denk aan dingen die je -als je ze niet zou hoeven doen- niet zou doen. Beschrijf 5 dingen waar je het liefst snel mee zou willen stoppen. Zonder bij voorbaat te oordelen of dit nu wel of niet uitvoerbaar is.

  Hoeveel uren heb je de afgelopen 3 weken besteedt aan de zojuist 5 benoemde dingen die eigenlijk liever niet doet? Trek nu het aantal uren dat je hebt besteed aan vervelende dingen af van het aantal uren dat je hebt besteed aan fijne dingen. Welk getal houd je nu over? Dit getal is jouw geluksbalans. Als je er vanuit gaat dat je 8 uur per dag slaapt, dan is het maximaal haalbare getal 336 uur. Hoe dichter jouw getal ligt bij de 336, hoe groter jouw geluk. Je kunt jouw geluksbalans zelfs procentueel uitdrukken. Stel dat jouw geluksbalans-getal 37 uur is. Dan is jouw geluksbalans 37:336 x 100 = 11%. Wat denk je, ben je met 11% wakker, bewust aan het leven of niet?

  • Is jouw geluksbalans 70% of meer? Dan ben je wakker!

  Dit is de staat waar je je bewust bent van de dingen die je werkelijk wilt doen en je bent je bewust van wie je werkelijk bent. Daarnaast doe je de dingen die je werkelijk wilt doen en ben je wie je werkelijk bent. Je straalt rust en /of energie uit. Je hebt een bepaald soort charisma. Waarschijnlijk heb je een duidelijke missie. Je hebt een heldere visie over hoe je jouw leven wilt leven. Je hebt richting en stuurt daar bewust op.

  • Is jouw geluksbalans 55-70%? Dan ben je wakker aan het worden.

  Dit is de staat waar je bewust bent van de dingen die je werkelijk wilt doen en je bent je bewust van wie je werkelijk bent, maar je leeft dit nog niet. Je doet nog niet de dingen die je werkelijk wilt doen en je bent nog niet wie je werkelijk wilt zijn. In deze fase kan je je gefrustreerd voelen, want je bent je bewust van wat je werkelijk wilt doen en van wie je werkelijk bent, maar je hebt het nog niet in jouw leven weten te integreren. Je weet het, maar je weet het nog niet te leven.

  • Is jouw geluksbalans 40-55% ? Dan ben je slaperig.

  Dit is de staat waarin je onbewust wel grotendeels doet wat je wilt doen en je op zich wel bent wie je werkelijk bent, maar je bent je daar niet bewust van. Je kunt je leven daardoor nauwelijks aansturen. Je ervaart jouw geluk niet ten volle…

  • Is jouw geluksbalans lager dan 40%? Dan ben je in diepe slaap.

  Dit is de staat waarin je niet bewust bent van wat je werkelijk wilt doen en niet van wie je werkelijk bent. Daarom doe je niet de dingen die je werkelijk wilt en je bent niet wie je werkelijk bent. Je bent in diepe slaap! Wees positief; hier kun je de meeste meters maken.

  Pair of scales is made of stones on the cliff

  Wij je wakkerder worden dan dat je nu bent? Bewuster en gelukkiger leven?

  Ga dan met mij mee op reis.
  Een reis met een belangrijke en bijzondere bestemming:….Jezelf!
  Tijdens deze reis kom je dichter bij jezelf, verbind je je voortaan aan de mensen en zaken die goed voor jou zijn, kom je in balans, kom je in contact met jouw authentieke kracht en weet je jouw innerlijk kompas te gebruiken, zodat je succesvolle keuzes weet te maken.

  Wie ben je? Wie ben je nog meer? Wat belemmert jou bewust of misschien wel onbewust? Hoe ga je dat loslaten? Hoe kom je vrij van patronen, die je niet meer nodig hebt? Hoe ziet jouw leven er uit in totale vrijheid, vertrouwen en rust?

  In een lang weekend in een prachtige omgeving gaan wij samen door het bovenstaande proces. Om jou de persoonlijke aandacht te geven die jij verdient, gaan we met een kleine groep. Dit is jouw kans om de koers van jouw leven te bepalen en aan te passen aan wat je nu écht wilt. Ga je ook mee?

  Tijdens deze reis vind je de parel in jezelf.
  https://reisnaarjezelf.nu/lang-weekend/
  Tot ziens!

  Tanja Koopmans

   

  Nota van Optimalist Arjan Koopmans:

  Tanja Koopmans is mijn nicht en heeft haar eigen bedrijf in training & coaching:  www.reisnaarjezelf.nu Ik kan je haar ‘reis naar jezelf’ van harte aanbevelen! Per 1 september 2016 zullen wij haar boek ‘Reis naar jezelf’ aanbieden via onze uitgeverij: www.uitgeverij.optimalist.nl

   

  nv-author-image

  Arjan Koopmans

  Arjan Koopmans is opgegroeid in Rotterdam, waar hij in 1957 is geboren. Na zijn studie in de Werktuigbouw, begon hij zijn loopbaan als kwaliteitsanalist bij Van Nelle koffie in 1980. Vervolgens startte hij in 1983 als ondernemer Recruitment, Training en Coaching; aanvankelijk parttime, maar sinds 1987 fulltime. Zijn bedrijf heette bij de oprichting “Artek” maar werd in 1993 vanwege het internationale karakter en het samenwerken met andere ondernemers omgedoopt in SEG int. (Special Edition Group international) Via zijn bedrijf mocht hij inmiddels vele duizenden personen of bedrijven bedienen. Omdat hij graag uitdagingen aangaat en kansen benut heeft hij nog 2 bedrijven opgestart en na dit tot een succes te hebben gebracht weer verkocht ; zoals Media Expresse (tijdschriften verkoop en distributie 1987-2004) en in Justice BV (creditmanagement 1990-1995) Vanaf 1999 zette Arjan zijn SEG int. recruitment activiteiten hoofdzakelijk in voor het werven, inwerken en opleiden van zzp’ers, voor de multinational ACN euro BV. Zijn trainingen coachingsactiviteiten zet Arjan in voor een grote diversiteit aan opdrachtgevers zoals het bedrijfsleven, overheid en charitatieve instellingen; al 29 jaar! Lees Meer

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.