Bram Follings

Bram Föllings

Bram Föllings  is in 1983 geboren in Den Bosch waarna hij is opgegroeid in een dorpje in de buurt van zijn geboorteplaats genaamd Middelrode. Bram ontdekte op 15 jarige leeftijd zijn passie voor koken. Daarom ging hij de opleiding tot kok volgen. Door zijn studie ontdekte hij dat hij niet alleen passie had voor dit vak, maar er ook nog eens heel goed in was. Na zijn studie is hij bij een scala aan horecabedrijven gaan werken al souschef en chef-kok.

Toen hij chef-kok werd ontdekte hij een nieuwe passie: leiding geven. Iets wat echter nog ontbrak in zijn leven was mensen helpen door middel van inzicht en ervaring. Daarom heeft Bram in 2005 zijn leermeester diploma behaald. Hij heeft hiermee vele beginnende koks opgeleid.

In 2007 heeft Bram bij Burggolf, waar hij als chef-kok in dienst was, een succesvolle bakkerij op gezet door appeltaarten te produceren. Hier werd de drang naar ondernemerschap gewekt.

Door zijn passie voor mensen, persoonlijke ontwikkeling en zijn gedrevenheid is Bram uiteindelijke doorgegroeid tot HR-manager bij hét hotel van Leerdam.

In 2011 heeft Bram zijn eerste eigen onderneming Fling cooking opgezet. En in 2013 heeft hij samen met een compagnon de succesvolle onderneming Fun Experts B.V. opgezet. Deze onderneming is gespecialiseerd in Marketingproducten en concepten rondom kinderen. De verschillende merken worden in Scandinavië, west en zuid Europa geëxploiteerd. De volgende merken zijn onderdeel van www.funexperts.nl : www.ollyfant.nl www.euromascots.de .dk .be- www.topmascottes.nl www.deknuffelproducent.nlwww.kidsbeker.nl www.impact3d.nl

Bram is iemand die veel daadkracht en doorzettingsvermogen heeft. Zijn doelgerichtheid bleek al op jonge leeftijd toen hij als sport BMX fietsen deed. Hij werd diverse malen Nederlands kampioen en is een keer als 2e op het wereldkampioenschap BMX geëindigd. Hij kreeg zelfs een onderscheiding als sportman van het jaar.

Nu kan Bram zijn ei kwijt als hij ’s ochtends gaat hardlopen. Zijn ontspanning haalt hij uit yoga. Hij is hier licht gefascineerd door omdat yoga onder andere je manier van denken positief kan beïnvloeden. Yoga legt de wervelingen van je gedachten stil, verhoogt de lichamelijke  veerkracht en mentale focus.

Het brengt tevens een sterke balans tussen de linker en rechter hersenhelft en verdiept het contact met je eigen emoties. Waardoor je de kracht van leven in het NU ten volle kunt benutten.  Door dagelijks met yoga bezig te zijn creëert Bram een sterke balans in zijn leven. Bram ziet een link tussen yoga en coaching en is daarom gestart met een docenten studie aan de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte. Een 4 tot 6 jarige Europees erkende opleiding met modules als; anatomie en ademtherapie.

In 2011 ontmoette Bram zijn levenspartner Loes. Via haar moeder heeft hij Arjan Koopmans leren kennen. Bram ging bij Arjan in de leer om meer te kunnen doen met zijn passie om mensen te helpen meer succes te bereiken in hun leven en werk. Dit beviel zowel Arjan als Bram zó goed, dat Bram aan de ‘Special Edition Group international’ (SEG int.) en samen met Arjan de bedrijfsinnovatie heeft uitgevoerd tot wat Optimalist® nu is.

De missie van Bram is:

1)Zelf te contant blijven groeien zowel lichamelijk als mentaal.
2)Anderen te helpen groeien naar een gelukkig- en succesvol leven.
3)Bedrijven helpen optimaal te functioneren, met balans tussen bedrijfswinst en werkplezier voor een duurzaam  en mensgericht rendement.
4)Zelf blijven leren en leven in het NU.

De specialisatie van Bram is:

*Stress preventie en Burn-out preventie en re-integratie
* Controleren en beheersen van emoties
* Persoonlijke coaching: op gedrag, kennis, vaardigheid
* Maatwerk coaching zoals o.m: management & leiderschap, assertiviteit, samenwerken, timemanagement, persoonlijke effectiviteit, functioneringsgesprekken, visie & missie, DISC® gedragsanalyse

Bram zijn leven is getekend door zijn citaat: ‘Als je echt in de toekomst wilt investeren, moet je alles wat je hebt in het heden stoppen.’