Ga naar de inhoud

DISC gedrag en persoonlijkheid

Wat is jouw situatie?

Je kent je eigen talenten onvoldoende
Of, je kent jouw talenten wel, maar benut ze niet optimaal
Je weet niet goed hoe je jouw zwaktes kunt verbeteren
Omgaan met (sommige type) mensen loopt niet lekker
Je vraagt je af hoe je het gedrag c.q. resultaat van jezelf en/of anderen kunt veranderen

Wat is DISC eigenlijk?:

DISC is een eenvoudig en praktisch hanteerbaar meetinstrument voor menselijk gedrag en persoonlijkheid. Verkrijgbaar in 30 talen. Gebaseerd op ruim 60 jaar internationaal wetenschappelijk onderzoek. Wordt elke 5 jaar uitvoerig gekalibreerd op de Nederlandse taal en cultuur door de Radboud universiteit.

DISC beschrijft 4 types mensen, de Dominante, Invloedrijke, Stabiele en Consciëntieuze. Over het algemeen hebben mensen een mix van meerdere stijlen, waarbij er vrijwel altijd een het meest dominant is. Een mens is uiteraard veel meer dan dit etiket. Toch geeft dit 4 praktische handvatten die echt werken!

Door het herkennen en hanteren van de DISC principes krijg je meer zelfkennis en begrip voor anderen. Je leert je communicatief op de verschillende types aan te passen zodat je meer invloed krijgt op hen. Door DISC kun je jouw talenten ontdekken. Je zult je niet langer ergeren aan bepaalde type mensen maar begrijpen dat ook zij hun specifieke talenten hebben. Daar kun jij voortaan optimaal gebruik van maken!

Welk resultaat levert jou dit op?

Meer rendement uit jezelf en uit jouw teamleden

Jouw teamleden en jijzelf vormen de grootste kostenpost. Dat betekent dat hier het grootste rendement is te behalen. Bedenk wat er mogelijk is als je merk- en meetbaar meer werkplezier, pro-activiteit en productiviteit kunt behalen en minder ziekteverzuim?

Sneller en beter levellen met jouw team, klanten en leveranciers

Mensen zijn heel verschillend. Een universele aanpak werkt dus niet. Wat nu, als je vier duidelijke ingangen krijgt om mensen te bewegen om te doen wat jij wilt dat ze doen?

Beter kunnen bepalen wie geschikt is voor welke functie/taak

Geschiktheid is afhankelijk van iemands competenties, kennis, vaardigheid, motivatie en gedrag. Wij gebruiken de DISC-methode om gedrag en motivatie te meten, te analyseren en te beïnvloeden.

Je krijgt duidelijke handvatten en meer inzicht in (het beïnvloeden van) menselijk gedrag, zowel in dat van jouzelf als van anderen. Door dit inzicht zul je communicatief vaardiger worden waardoor je meer rendement uit en met mensen haalt.

De DISC-meetmethode maakt gedrag inzichtelijk en meetbaar, waardoor je duidelijke communicatieve aanwijzingen hebt hoe je gedrag kunt beïnvloeden en de progressie daarvan kunt meten.

Wil jij dit ook?

Meer rendement uit jezelf en andere mensen halen? Gedrag kunnen begrijpen en beïnvloeden? Duidelijke aanwijzingen krijgen zodat je met álle type mensen makkelijker kunt klikken?

Hoe doe je dat?

Met de wereldwijd meest bekende en gebruikte meetmethode voor gedrag; DISC. DISC geeft een minstens 95% significant betrouwbare uitslag van het voorkeursgedrag. D= Dominant, I = Invloedrijk, S = Stabiel en C = Contentieus.
DISC geeft inzichten en praktische handvatten voor menselijk gedrag, de persoonlijkheid, sterktes, zwaktes, communicatiestijl, behoeften en motivatoren. Dit zowel voor jouzelf als voor de mensen met wie jij werkt en leeft.

Wij kunnen een DISC-meting, analyse en advies uitvoeren per persoon of in een groep. Met onze gespecialiseerde acteur leer je de vier DISC-stijlen herkennen en daarmee op de juiste manier communiceren. Zo wordt deze kennis jouw vaardigheid. Je kunt je, zo je wilt, vooraf inlezen met onze DISC boeken: ‘Elke baas een andere aanpak’ over leidinggeven, ‘Elke klant een andere aanpak’ over verkopen en ‘Het ABC van de persoonlijkheid’ over de DISC principes in het algemeen. Verkrijgbaar via onze webwinkel.

Waar is dit allemaal op gebaseerd?

DISC
Deze gedrag & persoonlijkheidmeetmethode is de afgelopen 60 jaar ontwikkeld door verschillende professoren en geeft een ruim 95% significant betrouwbare uitslag. De inzichten over menselijk gedrag zijn treffend en geven de cursist vaak ‘aha’ of ‘nou snap ik waarom…’ momenten.

Praktijk
Vanuit onze ruim 30 jaar ervaring in het ondernemen, trainen en coachen hebben wij zelf ondervonden hoe wel of niet om te gaan met andere mensen en hoe deze kennis over te dragen op anderen.

Onze aanbieding:

1. Persoonlijke coaching kennismaking.

Ervaar vrijblijvend wat persoonlijke coaching voor en met jou zou kunnen doen en boek een proefcoaching van 1 sessie. Onze normale prijs is €237,50 ex btw. Omdat ook wij graag in een goede relatie met jou willen investeren bieden we je 1 sessie aan voor € 48,85 incl. btw.

Tijdens deze sessie doen we een DISC quickscan meting, zodat je weet welk type jij zelf bent en hoe je anderen in kunt schatten. Daarbij krijg je meteen tips en inzichten die je direct kunt toepassen. Zo kun je beoordelen of DISC in het algemeen, of persoonlijke coaching in het bijzonder iets voor jou is.


2. Volledige persoonlijke coaching

Je ontvangt alle relevante DISC-kennis op maat. In een persoonlijke sessie van 2 uur, doen we een complete DISC-meting en krijg je de belangrijkste theorie uitgelegd. Jij kan dan jouw probleem of vraagstelling aangeven, zodat wij jou heel gericht kunnen adviseren. Vervolgens werken wij de meetgegevens uit, analyseren deze, formuleren een advies op jouw vraag en sturen jou een schriftelijk rapport toe. Bovendien ontvang je van ons een DISC e-boek naar keuze. Daarna hebben wij nog 1x een telefonisch contact om dit rapport verder toe te lichten of jouw vragen daarover te beantwoorden.

Dit is eigenlijk een investering van € 680,- ex btw. omdat dit voor ons arbeidsintensief is. Desondanks bieden we je dit aan voor slechts € 295,- ex btw. Want deze kennis over mensen en jouzelf is té belangrijk en kan je spectaculaire resultaten opleveren. Daardoor wordt jij vast net zo enthousiast over DISC als wij!

Assessment: In plaats van coaching kunnen we een dergelijke meting en adviesrapport ook doen alvorens je een nieuwe medewerker aanneemt.


3. Meting, analyse en advies rapport via Internet

Je ontvangt een toegangscode zodat je de DISC vragen online kunt (laten) invullen. Daarna ontvang je een computeranalyse, uitleg en adviesrapport.

Na ontvangst maken we een afspraak waarin we telefonisch een toelichting kunnen geven en jouw eventuele vragen kunnen beantwoorden.

€ 76,25 ex. 21% btw


4. Workshop of lezing

Tijdens een dagdeel doen we een verkorte DISC meting en krijg je meteen de resultaten daarvan zodat je weet wat jouw DISC-type is en jouw sterke en zwakke punten zijn. Je krijgt tevens advies hoe jij effectiever kunt zijn. We lichten de DISC theorie toe en je kunt dit met onze gespecialiseerde acteur meteen praktisch oefenen. De voordelen en toepassingen van DISC zullen je beslist duidelijk worden.

€ 35,- per persoon, inclusief: 21% btw, gelicenseerde DISC QuickScan meting, uitleg en persoonlijk advies t.w.v. € 8,10, handouts en een set handige DISC kaarten t.w.v. € 9,95. Bovendien krijg je een van onze DISC e-boeken naar keuze t.w.v. € 19,95 zodat je je optimaal kan voorbereiden en het maximale uit de workshop kan halen. De workshop gaat door bij deelname vanaf 8 personen. Een betere aanbieding vind je nergens!

We kunnen de workshop ook op maat verzorgen op jouw locatie als lezing of workshop. DISC algemeen, of toegespitst op verkoop, time management, stressmanagement, leidinggeven, studiekeuze, samenwerking, agressiepreventie/de-escalatie of assessment.


5. Training

Op één dag gaan we een complete DISC-meting doen met het gelicenseerde DISC werkboek t.w.v. € 28,50. Je krijgt meteen een analyse van deze meting. Toelichting op de theorie en we gaan volop praktisch oefenen. Zowel met elkaar als met de gespecialiseerde acteur. € 295,- per persoon, ex btw. Verder all-in. De workshop gaat door bij deelname vanaf 8 personen.


6. In company op maat

Je kunt er ook voor kiezen om deze training in jouw bedrijf te organiseren. In grote lijnen heeft de training dezelfde inhoud. Maar de exacte inhoud van de training wordt dan geheel afgestemd op jouw behoefte. Afhankelijk van gekozen meting en kennisniveau, kan de DISC in een halve tot een hele dag gemeten, geanalyseerd en in kennis en praktische toepassing/vaardigheid ingetraind worden.

In een aanvullende 2e dag kan dan op basis van de DISC verder worden doorgegaan op de specifieke bedrijfseigen situatie. In plaats daarvan, of in combinatie kan de DISC worden uitgediept op het gebied van o.a. verkoop, time management, stressmanagement (verzuim verlagen, weerbaarheid verhogen), leidinggeven, samenwerking/teamsamenstelling/teamspirit, agressiepreventie/de-escalatie. Ook in de zorgsector is DISC van grote waarde, denk aan relatieverbetering tussen levenspartners en ouders/verzorgers met kinderen.

Nodig ons uit voor een verkennend gesprek. Dan kunnen we onderzoeken welke wensen je hebt. Dat kost je niet meer dan een lekkere cappuccino. Dan krijg je van ons een vrijblijvende offerte.


7. Word zélf een DISC expert

Arjan Koopmans en Jermaine Maaijen

Als DISC expert ben je in staat om zélf DISC metingen uit te voeren en deze toe te lichten. Als coach of trainer kun je mensen adviseren op vele gebieden. In de HR heb je met DISC een extra en adequaat tool om kandidaten te selecteren en te matchen.

Wij verzorgen jouw opleiding in persoonlijke coaching, op een manier dat het geheel op maat in jouw situatie en doelstelling past. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken. De investering bedraagt € 1295,- ex btw en dit krijg je ervoor:

  • 7 persoonlijke sessies van 2 uur door Arjan Koopmans
  • Alle benodigde essentiële kennis van de achtergrond, theorie en praktische toepassingen
  • Oefenopdrachten in het uitvoeren van de door ons ontwikkelde gratis meting en interpreteren van de meetgegevens op de situatie van de persoon en het geven van uitleg en advies.
  • Idem met de geaccrediteerde meting op papier en online voor inkoopprijs
  • Opleiding geheel op jouw situatie en doelstelling
  • Stage bij een DISC training door Arjan en Marcel (trainingsacteur)
  • Certificaat als DISC-expert
  • Inkoop van allerhande DISC materialen voor inkoopprijs. Zowel de materialen die we zelf inkopen als die door onszelf zijn ontwikkeld. Zoals metingen (testen), boeken, kaarten, spellen, powerpoints enz.
  • Mentorship door Arjan met advisering bij DISC vraagstukken of specifieke metingen
  • Mogelijkheid tot partnerschap met Optimalist.

De opleiding is onderscheidend van veel andere instituten vanwege de vooral praktische insteek, waardoor je in staat zult zijn DISC in je eigen praktijk of situatie succesvol praktisch toe te passen en je investering snel terug te verdienen. Als DISC specialisten maken wij een unieke en meetbare optimalisatie mogelijk op het gebied van o.a. verkoop, leiderschap & leiding geven, zelfvertrouwen, assertiviteit, agressie/lastig gedrag, samenwerken/teambuilding, mensenkennis, verhoor (politie), relaties & ouderschap, coaching, training, communicatie, presenteren, timemanagement, stressmanagement en verandermanagement. Of ben jij iemand die een andere expertise toevoegt aan DISC?

Voor wie geschikt?

Voor iedereen die persoonlijk wil groeien en/of beter wil communiceren! Geschikt voor alle niveaus. Tevens inzetbaar als assessment.

Inhoud training of persoonlijke coaching programma

DISC-meting met toelichting, analyse en persoonlijk advies
DISC-theorie
Leren herkennen van DISC-types
Leren toepassen van de DISC principes
Praktisch oefenen van deze kennis met de gespecialiseerde acteur

Logistiek:

De training bestaat uit één hele dag. We mixen theorie 50/50 met praktische oefeningen, deels met en deels zonder acteur.

Voorafgaande aan de training of coaching ontvang je een intakeformulier zodat we een beter beeld hebben van jouw wensen. Na de training ontvang je een van onze DISC boeken t.w.v. € 25,- naar keuze. Daarmee kun je nog meer rendement halen uit deze dag.

Na het afronden van de training ontvang je een certificaat van deelname.

Maximale aantal deelnemers is 12 personen. Wij werken met twee trainers (Arjan Koopmans en Mirjam Suijdendorp en met acteur Marcel Oosterwijk).

Onze belofte aan jou:

Wij vinden de goede relatie met jou en onze reputatie belangrijker dan geld. Indien je om welke reden dan ook tot een jaar na deelname niet volledig tevreden bent, ontvang je jouw geld terug en mag je alle materialen houden.

Aarzel je nog?

Aanbod 1:

Boek een persoonlijke coaching sessie voor slechts € 49,85 incl. btw. Wij nemen contact met je op en maken een afspraak voor de coaching waarbij jij vooraf aan kan geven met welke coach en over welk onderwerp jij wilt praten. Sowieso doen we dan een DISC Quickscan meting.

Arjan Koopmans, Nieuw-Lekkerland.

Mirjam Suijdendorp, Regio Amsterdam..

Marcel Oosterwijk, Regio Haarlem.

Jermaine Maaijen, Regio Rotterdam

Aanbod 2:

Beslis/betaal achteraf. Doe gewoon mee met de open training, workshop of coaching en betaal ons achteraf wat jij het waard vond. Of dat dat nou nul euro is, of elk bedrag daarboven. Geef je in dat geval op door hier het contactformulier in te vullen .

Waarom Optimalist?

DISC is ons specialisme en loopt als een rode draad door bijna al onze modules en aanpak. Je verkrijgt in dit programma het extract van ruim 30 jaar ervaring als bedrijf in het ondernemen, het verkopen van onze programma’s én het ánderen aanleren d.m.v. coaching en training. Daarbij is ondervonden wat niet en wat wél werkt in communiceren en omgaan met mensen, waardoor jij vooral praktische handvatten krijgt aanreikt. Onze aanpak werkt, daarom durven we jouw succes dan ook te garanderen.

Arjan Koopmans is de founder van Optimalist en auteur van ‘spreek met impact’. Dit boek gaat over succesvol communiceren. Daarnaast schreef hij nog een aantal boeken waarin DISC en menselijk gedrag centraal staat. Arjan heeft meer dan 20 jaar DISC ervaring, heeft twee verschillende DISC trainer licenties en wordt jaarlijks bijgeschoold.

Mirjam heeft een gedegen opleiding en langdurige ervaring in het basisonderwijs, besturen en als leidinggevende in het bedrijfsleven. Zij heeft veel praktijkervaring in effectief communiceren, is een gelicenceerd DISC-trainer en wordt jaarlijks bijgeschoold.

Marcel heeft een leven lang ervaring als acteur en regisseur. In theater, op TV en als trainer. Hij heeft een geweldige praktische mensenkennis en is heel scherp op verbale en non-verbale communicatie. Marcel is geniaal in het zich kunnen verplaatsen in alle DISC-types in cobinatie met jouw eigen situatie. Door hem wordt de theorie jouw vaardigheid.