Ga naar de inhoud
Mirjam Suijdendorp
Trainer & Coach

Mirjam Suijdendorp

Mirjam Suijdendorp is geboren in 1972 in Amsterdam. Ze groeide op in het aangrenzende Zaanstad. Als oudste in het gezin van 6 kinderen, leerde ze al snel op eigen benen staan. Met haar positieve instelling, aanstekelijke enthousiasme en behoorlijk doorzettingsvermogen zag ze toen al dat het leven een cadeau is dat uitgepakt moet worden. En het uitpakken is het leukst als je het met zoveel mogelijk mensen kunt delen!

Als kind en tiener heeft ze op regionaal niveau geturnd. Een heerlijke sport waar ze enorm van genoten heeft. Sporten is altijd een deel van haar leven geweest. Tijdens haar studie aan het HEAO, International Management, kwam daar schaatsen, squashen, volleybal en af en toe windsurfen bij.

Bovendien heeft ze ook aan haar muzikale ontwikkeling gewerkt door het spelen van piano. Zowel klassiek piano spelen als het begeleiden van zang in de kerk werd onderdeel van haar muzikale passie.

Studie
Zoals alles wat Mirjam oppakt in haar leven, was ook de studie een middel en opstap om verder te komen. In het 2e studie jaar behaalde ze in een gezamenlijk project de 1e prijs voor het schrijven van een ondernemingsplan. Haar buitenlandse stage in Londen bij Ford Motor Company, was een mooie kans om het internationale karakter van haar studie vorm te geven. Vloeiend Engels spreken was het welkome ‘side-effect’. In juni 1994 studeerde ze af en in september van datzelfde jaar trouwde ze met Jan Suijdendorp, vriend, sportmaatje én studiegenoot.

Carrière
Na haar studie heeft Mirjam zich in rap tempo ontwikkeld bij verschillende bedrijven in Noord-Holland. Bij Forbo Flooring heeft ze haar doel bereikt en werd ze via het product management, marketing manager. In deze jaren heeft ze snel carrière gemaakt en haar enorme enthousiasme en organisatie talent brachten haar op de plek die ze al tijdens haar studie voor ogen had: een leidinggevende functie op management niveau in een groot internationaal bedrijf. Marketing communicatie en organisatie, planning en beleid waren daarbij speerpunten.

Vrijwilligerswerk
Samen met Jan heeft ze zich ook altijd ingezet voor de kerkelijke gemeente waar zij deel van uitmaken. Tien jaar lang hebben ze leiding gegeven aan het jeugdwerk en hebben ze vele jonge mensen begeleid in hun groei naar volwassenheid. Tegelijkertijd hebben ze samen Een ondernemer begeleid in het opstarten van zijn eigen onderneming.
Mirjam heeft verder gefungeert als voorzitter van het bestuur van een nieuw op te zetten basisschool en later als voorzitter van de kerkenraad. In beide trajecten kwam ze als communicator en pragmatisch bestuurder goed uit de verf.

Opleiding en ontwikkeling
Na haar studie aan het HEAO heeft Mirjam zich verder ontwikkeld op het gebied van management en leiderschap. Aanvullend heeft ze tijdens haar fulltime baan NIMA-B gedaan. Een leiderschapstraject van een jaar van John C. Maxwell heeft ze ook met goed gevolg doorlopen. Verder is ze nog steeds verbonden aan het leiderschapsteam van besturen en directies van evangelische basisscholen in Nederland. Diverse scholingen en trainingen op bestuurlijk niveau horen daarbij. Door haar rol in dit verband én het moederschap is Mirjam zich steeds meer gaan verdiepen in DISC®. Een beproefde methode om persoonlijke eigenschappen in kaart te brengen, beter inzicht te verkrijgen in menselijke communicatie en ontwikkeling en de verhoudingen tussen verschillende persoonlijkheden.

In maart 2012 startte Mirjam haar eigen onderneming in werving en selectie. Een mooie volgende stap om het “cadeau van het leven” verder uit te pakken. Haar bestuurlijke en organisatorische ervaring gecombineerd met een gezonde dosis enthousiasme en motivatie zijn prima ingrediënten voor het werven, inwerken en opleiding van ZZP-ers, voor de multinational ACN Euro b.v.. Hier leerde zij Arjan Koopmans kennen en samen bundelen zij nu hun krachten om meer rendement uit mensen te halen. Zowel op professioneel als op persoonlijk vlak.

Missie van Mirjam:
• Groeien en ontwikkelen zijn als water en zuurstof: je kunt écht niet zonder!
• Aanstekelijk zijn in positief denken om mensen verder te helpen in hun leven
• Bedrijven bouwstenen aanreiken om te groeien in rendement, interne- en externe communicatie

Specialiteiten van Mirjam:
• Persoonlijke coaching: op gedrag, kennis, vaardigheid
• Recruitment of beoordeling van uw eigen kandidaten op o.a. karakter/gedrag
• Bruggen bouwen, verbindingen leggen, projecten aansturen en vlot trekken, dienend leiderschap trainen
• Maatwerk coaching zoals o.m: management & leiderschap, assertiviteit, samenwerken, timemanagement, persoonlijke effectiviteit, functioneringsgesprekken, visie & missie, DISC® gedragsanalyse

Het leven is een cadeau dat je mag uitpakken.
Het is de kunst om te ontdekken hoe je dit cadeau
optimaal kunt benutten en inzetten!

Email:
Mirjam.suijdendorp@optimalist.nl

Telefoon:
075 6168142
062 4709124