Wat is jouw situatie?

 • Denk je dat de werksfeer en de inzet van jouw medewerkers beter kan?
 • Heb je het idee dat je team steeds meer op jouw bordje legt?
 • Staan ze niet open voor jouw aanwijzingen?
 • Weet je niet goed hoe je jouw mensen stimuleren kan?
 • Zijn jouw collega’s en medewerkers niet proactief/zelfsturend?
 • Denk je dat het rendement beter kan?
 • Is het ziekteverzuim te hoog?
 • Kost jouw werk jou veel energie?
 • Moet je veel incasseren van je medewerkers én jouw leidinggevende?
 • Heb je het gevoel dat ‘iedereen’ aan jou loopt te trekken en jij zelf steeds minder controle hebt?

De tijd lijkt steeds sneller te gaan, net als veranderingen. Technologie, economie, internet enz. ontwikkelen zich snel en hebben enorme gevolgen op ons functioneren. Daar moet je als leider/manager op kunnen aanpassen indien je succesvol wilt zijn/blijven.

Leidinggeven 3.0 helpt je om te begrijpen welke aanpassingen nodig zijn en hoe je dat kunt doen. Het is vooral gericht op jouw softskills zoals o.a. de communicatie met jouw medewerkers.

Hier gaat het om:

Dé medewerker bestaat niet. Iedereen is ‘anders’. Alle miljarden mensen zijn uniek. Geen gezicht of vingerafdruk is gelijk. Leidinggeven 3.0 geeft jou inzicht en praktische hulp hoe jij jezelf communicatief aan anderen kunt aanpassen. Het geeft je tools hoe je ieders individuele competenties, motivatie en gedrag in kunt schatten en voorspellen. Met die kennis kun je jouw teamleden beïnvloeden, zowel in hun belang als die van jou en die van jouw bedrijf/organisatie.

Door het toepassen van deze ‘leiderschap 3.0 principes’ zullen jouw medewerkers optimaal presteren in een plezierige werksfeer. Je zult aangenaam verrast zijn over de positieve effecten op jouw teamleden, jezelf en jouw afdeling of organisatie!

Welk resultaat levert jou dit op?

Toepassing van Leidinggeven 3.0 veroorzaakt een plezieriger en productievere werksfeer. Dit is meetbaar in een lager ziekteverzuim en hogere productiviteit. Jouw personeel en daardoor de onderneming zullen groeien. Door het prikkelen van hun intrinsieke motivatie zal het zelfs voor hen privé positieve gevolgen hebben. Jouw mensen komen beter in hun vel te zitten. Dat geeft ook jou meer energie!

Meer positieve gevolgen voor jouw team kunnen zijn: enthousiasme, binding met jou en je bedrijf, betrokkenheid, doelgerichtheid, beter zelfbeeld, hogere motivatie, enz. Jouw kennis, competenties en vaardigheden zullen toenemen. Je krijgt praktische tools, naslagwerken én een certificaat.

Wil jij dit ook?

Mensen zullen graag in jouw nabijheid zijn, meer verantwoordelijkheid nemen en zich meer pro-actief/ductief & zelfsturend opstellen.

Hoe doe je dat?

Ontdek de kracht van leidinggeven 3.0 waardoor jij in staat bent beter dan ooit te connecten met jouw mensen en hen te inspireren tot proactiviteit, betrokkenheid en verantwoordelijkheid.

Je leert hoe je het maximale uit jezelf en anderen kunt halen met optimaal werkplezier. Het nieuwe management/leiderschap is beslist gericht op meer dan alleen productiviteit. Je ontdekt hoe een hoge productiviteit kan samengaan met meer werkplezier voor jouw medewerkers en voor jezelf.

 • Je gaat de kracht van coachend leiderschap ontdekken en de kansen die jou dit biedt als leider/manager
 • Hoe je door jouw manier van communiceren anderen kunt stimuleren
 • Hoe het potentieel van jouw medewerkers wordt ontdekt en benut
 • Hoe je op de juiste manier complimenten en feedback geeft
 • Je ervaart hoe jij ervoor kunt zorgen dat jouw mensen zelfstandiger worden en meer initiatief en verantwoordelijkheid gaan nemen
 • Je helpt jouw team zich te “ont-wikkelen” (= ontleren van beperkende overtuigingen) en groeien, zodanig dat je een duurzame win-win relatie en synergie creëert
Lees wat anderen zeggen
Bekijk enkele korte interviews

 

 

 

Waar is dit allemaal op gebaseerd?

 • DISC. Via deze methode meten wij het voorkeursgedrag van jouzelf zodat je jouw valkuilen kunt dichten en gaat leren jouw sterke eigenschappen effectiever in te zetten.
 • Situationeel leiderschap. Per situatie en per individuele medewerker schakelen tussen verschillende management stijlen: sturen, coachen, ondersteunen en delegeren.
 • Praktijk. Meer dan 30 jaar ervaring in het zelf leidinggeven en het aan anderen leren op diverse niveaus en in diverse organisaties.

Bekijk ons inkijk exemplaar!

Onze aanbieding:

1. Persoonlijke coaching

2. Workshop

3. Training

Gedurende twee dagen ga je alle aspecten van leidinggeven 3.0 ervaren zodat je er vol zelfvertrouwen mee aan de slag kunt.

4. In Company Training

Je kunt er ook voor kiezen om deze training in jouw bedrijf te organiseren. In grote lijnen heeft de training dezelfde inhoud. Maar de tussentijdse oefeningen/opdrachten en exacte inhoud van de training worden dan geheel afgestemd op jouw behoefte. Nodig ons uit voor een vrijblijvend verkennend gesprek. Dat kost je niet meer dan een lekkere cappuccino.

Meer Informatie
Meer informatie
Meer informatie
Neem Contact Op

Inhoud training of persoonlijke coaching programma:

 • DISC persoonlijkheid & gedragsanalyse Met goede- en verbeter karaktereigenschappen; Hoe kun je jouw zwakke punten herkennen en verbeteren tot een werkbaar niveau? Hoe kun je jouw sterktes herkennen en daar effectiever in worden? Hoe doe je dit eveneens bij jouw teamleden en hoe benut je de informatie daaruit voor een optimaal persoonlijk en teameffect? Leer jouw charisma, je natuurlijk leiderschap vergroten. Word een assertief, geliefd en tegelijk ook doelmatig leider.
 • Boemerang- en domino effect; Welk effect heeft jouw stijl van leidinggeven op jouw medewerkers? Jij bent het rolmodel voor jouw teamleden. Wat kenmerkt een ideaal rolmodel en hoe bereik je dat?
 • Het effect van woorden, stemgebruik en lichaamstaal in communicatie Communicatie vergt bewustwording en optimale inzet van deze factoren om beter te connecten met jouw teamleden en hen te kunnen aansturen.
 • Zintuigentest Welke zintuigen benut je zelf vooral en hoe zit dat met jouw collega’s? Met persoonlijke aanwijzingen voor het effectief benutten van jouw eigen zintuigen en prikkelen van die van de ander voor een optimale communicatie.
 • Bestaande ongewenste patronen in gedrag ombuigen naar doeltreffend gedrag Leer de principes van straf en beloning; hoe mensen te motiveren tot verandering van zichzelf en doen en laten? Leer hoe je het beste van mensen boven kunt halen. Word een inspirerend leidinggevende. Werk effectief met complimenten en feedback.
 • Optimalist ® gesprekstechniek Naast vaardigheden als voorgaand is ook de techniek van belang. Inhoud en opbouw van een optimaal gesprek voor een tactvolle communicatie. Oefenen van o.a. de LSD methode. (Luisteren, samenvatten, doorvragen) Het zal je verbazen hoeveel/vaak je nog stapt in verkeerde aannames en onuitgesproken verwachtingen.
 • Plezierig en succesvol samenwerken Wat zijn de factoren om ideaal te kunnen samenwerken voor een optimaal resultaat? Hoe kun je de bedrijfs-Visie en Missie tot leven en resultaat brengen in en door jouw team?
 • Situationeel leiderschap Welke 4 leiderschapsstijlen zijn er en welke stijl is het beste in welke situatie bij welke persoon. Hoe verkrijg je het beste rendement per individu? Leer de vier managementstijlen bewust toe te passen: Sturen, coachen, ondersteunen en delegeren.
 • Coaching, functionering en beoordelingsgesprekken Hoe doe je dit zodanig dat jouw medewerkers tot volle bloei komen en tevens tot optimaal rendement voor jouw organisatie/bedrijf. Welke tools gebruik je daarvoor. Je leert zowel inhoudelijk, zoals voorbeeldformulieren, opbouw en inhoud gesprek, interviewtechniek alsook de communicatieve vaardigheden. Zie bijgaand overzicht (PDF)

Uiteraard oefenen we veel met elkaar en met de gespecialiseerde acteur. Daarbij mag je zelf praktijksituaties inbrengen of gebruik maken van onze casuïstiek. Als trainers zetten we alle oefeningen in op jouw eigen niveau en jouw individuele leerpunten.

Logistiek:

De training bestaat uit twee hele dagen. De ochtend bestaat vooral uit theorie en in de middagen oefen je met de acteur. Zie hem als levend oefenmateriaal. Achteraf vinden de deelnemers dit praktijk onderdeel altijd weer het meest leuke en ook leerzame.

Voorafgaande aan de eerste dag ontvang je een intakeformulier zodat we eenb beter beeld hebben van jouw wensen. Ook ontvang je de downloadversie van twee boeken: ‘Elke baas een andere aanpak’ en ‘Spreek met impact’. Gewapend met die kennis haal je nóg meer uit deze training.

Na afloop van de eerste dag ontvang je een drietal opdrachten/oefeningen die je op vrijwillige basis kunt doen en waarvan wij graag een kort verslagje ontvangen. Daarmee kun jij zelf nog meer rendement halen uit beide dagen en kunnen wij jou in dag 2 meer persoonlijke feedback geven.

Kies je voor persoonlijke coaching in plaats van deze training, dan geven wij je na elke sessie een tot twee van dergelijke oefeningen/opdrachten mee.

Na afloop van dag 2, of na afronden van jouw persoonlijke coachingsessies , ontvang je een certificaat van deelname.

Maximale aantal deelnemers is 12 personen. Wij werken met twee trainers

(Arjan Koopmans, Mirjam Suijdendorp) met in de middag aanvullend een gespecialiseerd acteur. (Marcel Oosterwijk)

De investering in jouzelf:

Persoonlijke coaching:

Dit is maatwerk. Daarom nodigen we je uit om gebruik te maken van onze aanbieding voor een vrijblijvende eerste sessie. Dan heb je meteen al praktisch advies om te kunnen gebruiken. Wij kunnen aan de hand van deze sessie jou een persoonlijke aanbieding doen. Klik voor meer informatie of boeking voor slechts € 48,85 incl. 21 % btw op onderstaande knop!

Meer informatie & bestellen
Neem contact op
Meer informatie & bestellen

Mogelijk is deze investering voor jou fiscaal aftrekbaar en/of zijn er (Europese of vakbond/organisatie) subsidieregelingen.

Onze belofte aan jou:

Wij vinden de goede relatie met jou en onze reputatie belangrijker dan geld. Indien je om welke reden dan ook niet volledig tevreden bent, ontvang je tot een jaar na deelname jouw geld terug.

Aarzel je nog? Mogelijk passen de geplande data/locaties jou niet. Geef je in dat geval op als belangstellende voor een andere datum en/of locatie door ons contactformulier in te vullen.

Neem Contact Op

Soms wordt gezegd dat men na een training terugvalt op oude gewoonten en de kennis verwatert. Onze aanpak echter is echter uniek. Zoals o.a. het intakeformulier, e-boek, tussentijdse oefeningen en het oefenen met de acteur borgen de kennis langdurig. Belangrijk is dan wel dat jij van jou kant deze materie toepast. Hoe dan ook, onze garantie om jou terug te betalen staat tot een jaar na deelname! Als je ook maar enigszins twijfelt aan wat ons programma voor jou kan betekenen en of het jouw investering waard is doen we jou dit aanbod:

Beslis/betaal achteraf. Doe gewoon mee aan de open training of proefcoaching en betaal ons achteraf wat jij het waard vond. Of dat dat nou nul euro is, of elk bedrag daarboven. Geef je in dat geval op door hier het contactformulier in te vullen .

Neem Contact Op

Waarom Optimalist?

Je verkrijgt in dit programma het extract van ruim 30 jaar ervaring als bedrijf in het zélf toepassen van de stof en het ánderen helpen toepassen. Daarbij is ondervonden wat niet en wat wél werkt waardoor jij vooral praktische handvatten krijgt aanreikt. Onze aanpak werkt, daarom durven we het resultaat dat jij wilt bereiken ook te garanderen.

Arjan heeft in zijn verschillende bedrijven en projecten zelf leiding gegeven en daarnaast velen gecoached en getraind in alle aspecten rondom leiderschap en leidinggeven. Hij is co-auteur van “Elke Baas een andere aanpak.”

Mirjam heeft in haar eerdere functies leidinggegeven, zowel in bedrijven als in besturen.

Marcel is een in deze materie gespecialiseerd en ervaren trainer/acteur. Dat blijkt ook uit beoordelingen van cursisten van gemiddeld een 9. Als regisseur heeft hij ook zelf leiding gegeven.

Zie hier al onze workshops en persoonlijke diensten

Bekijk deze korte video:

Bekijk deze radio impressie:

Leiderschap en leidinggeven 3.0