Wat is jouw situatie?

100_0047

 • Je denkt niet goed over te komen bij de ander
 • Je kijkt er tegenop om publiekelijk te spreken
 • Je bent onzeker
 • Je kunt het wel maar wilt de fijne kneepjes leren
 • Je wilt jouw publiek beter binden, betrekken en meekrijgen

Misschien wil je wel leren, maar durf je niet zo goed. Dat is heel voorstelbaar. Maar het zal altijd lastig blijven voor je als je deze kans laat gaan om het nu voor eens en altijd op te lossen!

Hier gaat het om:

Vrijwel iedereen die publiekelijk spreekt voelt zich nerveus of onzeker. Het blijkt dat meer dan 95% van de mensen angst voelt bij het spreken in het openbaar.

Jij wilt graag af van jouw onzekerheid of faalangst. En voortaan goed overkomen en binnenkomen bij die ander! De aandacht vasthouden van jouw publiek, een goede sfeer in de zaal, ontvankelijkheid voor jou en jouw boodschap.

Bovendien wil je weten hoe je een goede presentatie opbouwt en met welke hulpmiddelen. Wat wel of niet te doen.

En je wilt oefenen met persoonlijke feedback zodat jij jouw eigen effectieve stijl kan ontwikkelen. Een stijl waarvan jij geniet en energie krijgt, waardoor jouw toehoorders positief worden aangestoken.

Welk resultaat levert jou dit op?

Je krijgt kennis, inzicht, feedback en vaardigheden in het spreken.

Door deze kennis en het oefenen zul jij je zekerder voelen en een eigen stijl ontwikkelen waarmee jij betere resultaten gaat behalen. Van een voorstelrondje tot het grotere werk.

Jouw publiek zal meer alert en betrokken zijn.

Wil jij dit ook?

Jij kunt leren om met gemak en zelfvertrouwen te spreken of te presenteren. Ja, zelf zó, dat zowel jij als je toehoorders zullen genieten! Hoe zou je het vinden om meer gewaardeerd te worden en zelfs complimentjes te ontvangen van jouw publiek?

Hoe doe je dat?

Door veel te oefenen! Met en zonder camera, in een klein groepje medecursisten krijg je alle gelegenheid te oefenen en persoonlijke aanwijzingen te krijgen. Wij bewaken de goede sfeer en beschermen je tegen negatieve kritiek.

Voorafgaande aan de training kun je je al inlezen met ons e-boek: ‘Spreek met Impact’. Op de cursus krijg je zelfs de hardcopy. Tussen cursusdag 1 en 2 kun je oefenen in je eigen situatie.

Je krijgt volop praktische tips en persoonlijk advies.

Lees wat anderen zeggen
Bekijk enkele korte interviews

Waar is dit allemaal op gebaseerd?

Praktijk

Vanuit onze ruim 30 jaar ervaring in het andere mensen helpen spreken en presenteren én het als trainers veelvuldig zélf doen.

DISC-gedragsanalyse

We weten precies op welke manier we kunnen binnenkomen bij de ander en hen te motiveren en te bewegen.

Zintuigenanalyse

Door exact af te stemmen op de zintuigen van jouw toehoorders krijg je meer impact dan ooit.

Emotie en logica

Op de juiste manier mixen en toepassen.

Lichaamstaal

Is de meest bepalende factor in communicatie. Benut jouw eigen lichaamstaal optimaal en wees alert op die van jouw publiek.

9412F58450C11B2C8C4D-800

Onze aanbieding:

1. Persoonlijke coaching kennismaking.

Ervaar vrijblijvend wat persoonlijke coaching voor en met jou zou kunnen doen en boek een proefcoaching van 1 sessie. Onze normale prijs is €237,50 ex btw. Omdat wij ook graag in een goede relatie met jou willen investeren bieden we je 1 sessie aan voor € 48,85 incl. btw

Tijdens deze sessie krijg je meteen tips en inzichten die je direct kunt toepassen. Zo kun je beoordelen of persoonlijke coaching iets voor jou is.

Meer informatie & Bestellen

2. Volledige persoonlijke coaching:

In 5 persoonlijke sessies helpen we jou om jouw leerdoelen te behalen. Dit is geheel op maat voor jou!

Meer informatie & Bestellen

3. Workshop

We organiseren een drietal workshops op verschillende locaties in Nederland. Tijdens deze workshop krijg je een heel goed idee wat Spreek met Impact betekent en kun je met deze kennis meteen al aan de slag.

Deelname € 35,- voor een hele avond met twee trainers én de hardcopy van ons boek ‘Spreek met Impact!’ gratis.

Meer informatie & Bestellen

4. Training

Gedurende twee dagen ga je alle aspecten van het publiekelijk spreken en presenteren ervaren zodat je er vol zelfvertrouwen mee aan de slag kunt.

Meer informatie & Bestellen

5. In company op maat

Je kunt er ook voor kiezen om deze training in jouw bedrijf te organiseren. In grote lijnen heeft de training dezelfde inhoud. Maar de tussentijdse oefeningen/opdrachten en exacte inhoud van de training worden dan geheel afgestemd op jouw behoefte.

Nodig ons uit voor een verkennend gesprek. Dat kost je niet meer dan een lekkere cappuccino. Dan krijg je van ons een vrijblijvende offerte.

Neem Contact Op

Wie doen er mee?

 • Ondernemers/ZZP’ers
 • Carrière makers
 • Leidinggevenden
 • Vertegenwoordigers en verkopers
 • Iedereen die weleens publiekelijk spreekt
 • Door de persoonlijke aanpak en aandacht is deze training zowel geschikt voor beginners als voor gevorderden.

Inhoud training of persoonlijke coaching programma:

 • (Faal)angst overwinnen en omzetten in een rotsvast zelfvertrouwen
 • Jezelf kunnen presenteren, zodanig dat dit positief onthouden wordt
 • Optimaal (non)verbaal kunnen communiceren
 • De zintuigen van je publiek leren benutten
 • Een presentatie kunnen opstellen, voorbereiden en pakkend presenteren
 • Je publiek enthousiasmeren; gebruik van humor en interactie
 • De aandacht krijgen én behouden
 • Presentatiehulpmiddelen; welke zijn er en hoe deze effectief te gebruiken
 • Persoonlijke accenten, zoals je kleding, houding enz.
 • Alert reageren op onverwachte situaties
 • Enorm groeien in jouw charisma, je leiderschap
 • Ontwikkeling en versterking van je eigen spreekstijl
 • En……. Heel veel praktische adviezen!

Je krijgt de meest belangrijkste praktische kennis die we zelf ook met succes vrijwel dagelijks toepassen. Je krijgt volop persoonlijke aanwijzingen op jouw spreekstijl en we helpen je over eventuele onzekerheid heen. Vanwege de persoonlijke aandacht die je krijgt werken we met hooguit 10 deelnemers.

Logistiek:

De training bestaat uit twee hele dagen. We mixen theorie (ca. 30-40% van de tijd) met praktische oefeningen, deels met en deels zonder camera.( 60-70%)

Voorafgaande aan de eerste dag ontvang je een intakeformulier zodat we een beter beeld hebben van jouw wensen. Ook ontvang je de downloadversie van het boek: ‘Spreek met impact!’. Gewapend met die voorkennis haal je nóg meer uit deze training.

Na afloop van de eerste dag ontvang je een paar opdrachten/oefeningen die je op vrijwillige basis kunt doen en waarvan wij graag een kort verslagje per e-mail ontvangen. Daarmee kun jij zelf nog meer rendement halen uit beide dagen en kunnen wij jou nog meer/betere persoonlijke feedback geven.

Kies je voor persoonlijke coaching in plaats van deze training, dan geven wij je na elke sessie een tot twee van dergelijke oefeningen/opdrachten mee.

Na afloop van dag 2, of na afronden van jouw persoonlijke coachingsessies, ontvang je een certificaat van deelname en de MP4 opnamen.

Maximale aantal deelnemers is 10 personen. Wij werken met twee trainers (Arjan Koopmans en Mirjam Suijdendorp of Marcel Oosterwijk)

De investering in jouzelf:

Open Training:

€ 719,95 (595,- ex. 21% btw.) per persoon all-in.

In Company training:

Nadat wij jouw behoeften in kaart hebben gebracht, ontvang je een vrijblijvende offerte.

Persoonlijke proef/kennismakingscoaching:

€ 48,85 ( €40,37 ex 21% btw) voor een sessie van ca. 90 min.

Persoonlijke coaching

€ 1.754,50 ( € 1.450,- ex btw) voor 5 sessies van 90-120 minuten met alleen jou en jouw coach naar keuze.

Mogelijk is deze investering voor jou fiscaal aftrekbaar en/of zijn er (Europese of vakbond/organisatie) subsidieregelingen.

Onze belofte aan jou:

Wij vinden de goede relatie met jou en onze reputatie belangrijker dan geld. Indien je om welke reden dan ook tot een jaar na deelname niet volledig tevreden bent, ontvang je jouw geld terug en mag je alle materialen houden.

Aarzel je nog?

Aanbod 1:

Boek een persoonlijke coaching sessie voor slechts € 49,85 incl. btw. Wij nemen contact met je op en maken een afspraak voor de coaching waarbij jij vooraf aan kan geven met welke coach en over welk onderwerp jij wilt praten.

Arjan Koopmans, Nieuw-Lekkerland. Alle onderwerpen.

Mirjam Suijdendorp, Regio Amsterdam. Alle onderwerpen.

Marcel Oosterwijk, Regio Haarlem. Acteerwerk, ervaringsleren in spelvorm, creatief denken.

Meer informatie & Bestellen

Aanbod 2:

Beslis/betaal achteraf. Doe gewoon mee met de open training of coaching en betaal ons achteraf wat jij het waard vond. Of dat dat nou nul euro is, of elk bedrag daarboven. Geef je in dat geval op door hier het contactformulier in te vullen .

Neem Contact Op

Waarom Optimalist?

Je verkrijgt in dit programma het extract van ruim 30 jaar ervaring in het zélf presenteren en publiekelijk spreken én het ánderen aanleren. Daarbij is ondervonden wat niet en wat wél werkt waardoor jij vooral praktische handvatten krijgt aanreikt. Onze aanpak werkt, daarom durven we jouw succes dan ook te garanderen.

Arjan Koopmans is auteur van ‘spreek met impact’ en heeft al vele honderden mensen, organisaties en bedrijven getraind in het publiekelijk spreken en presenteren. Naast Optimalist doceert hij tevens interview, communicatie en presentatievaardigheden voor de post HBO opleiding ‘internal Audit’ voor Ipol B.V.

Mirjam heeft langdurige ervaring in het basisonderwijs, besturen en als leidinggevende. Zij heeft vele malen publiekelijk gesproken en presentaties mogen geven. Ook als trainster weet zij haar publiek te boeien.

Marcel heeft een leven lang ervaring als acteur en regisseur. In theater, op TV en als trainer.